Juleappelsiner med Grand Marnier og flødeskum

Hvis du ønsker at servere noget andet end det velkendte juleknas i juletiden, så får du her opskriften på en frisk og let juledessert.
Af
af Anne Skovgaard-Petersen
Juleappelsiner med Grand Marnier og flødeskum
1 t
6 personer
Juleappelsiner
4 store saftige appelsiner
150 g sukker
Saft af ½ citron
½ dl Grand Marnier
7 blade husblas
Pynt
Flødeskum
Hakkede mandler

Fremgangsmåde

  1. Halvér appelsinerne og pres saften ud af dem.
  2. Skrab resten af appelsinkødet ud af skallerne, så de er helt rene indeni.
  3. Hvis der kommer et lille hul, kan det stoppes indefra med lidt koldt smør.
  4. Varm appelsinsaft og sukker, til sukkeret er smeltet.
  5. Udblød husblassen i koldt vand og smelt den i den varme appelsinsaft.
  6. Tilsæt citronsaft og Grand Marnier og afkøl appelsinblandingen i køleskab, til den begynder at stivne.
  7. Fyld geléen i appelsinerne og sæt dem i køleskab, til geléen er stivnet.
  8. Pynt med flødeskum og mandler.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.