Klassisk citronfromage med hjemmelavet lakridsis
Det er blevet rigtig populært at eksperimentere med lakrids! Prøv f.eks. at pifte fromagen op med lidt lakridssirup også.
Af
af Helle Brønnum Carlsen

Klassisk citronfromage med hjemmelavet lakridsis
Foto: Carina Krüger
Annonce
3 t
4 personer
Citronfromage
3 pasteuriserede æggeblommer
3 spsk. sukker
3 usprøjtede citroner
3 blade husblas
3 pasteuriserede æggehvider
Lakridsis
3 æggeblommer
2 spsk. sukker
1-2 spsk. lakridssirup
2 dl sødmælk
1 dl piskefløde
Pynt
Lakridspulver
Fremgangsmåde
TIP: Du kan bage små minimarengs af de restende æggehvider, og her kan du piske lidt lakridssirup i æggeskummet, mens det piskes op.
- Citronfromage Pisk æggeblommerne med sukker til en lysegul og luftigt æggesnaps.
- Skyl og riv 1½ citron og pres saften af dem.
- Pisk skallen i æggesnapsen.
- Udblød husblassen i koldt vand.
- Smelt husblassen over vandbad og rør det op med citronsaften. Pisk husblassen i æggesnapsen.
- Pisk æggehviderne meget stive.
- Skær skrællen af den sidste citron, så den hvide hinde er væk.
- Skær filéter af citronen, og kan du komme af sted med det, så gør det samme med den sidste, halve citron.
- Fold æggehvideskum og citronfiléter i æggesnapsen. Stil det på køl.
- Lakridsis Pisk æggeblommerne med sukker og lakridssirup.
- Bring mælk og fløde i kog.
- Pisk den kogende mælk i æggesnapsen og legér. Hvis den ikke er tyk nok, 75-80°, så varm den lidt op igen, men den må ikke koge.
- Afkøl den i vandbad og rør den på ismaskine, eller frys den med jævnlige omrøringer.
- Server en kugle lakridsis oven på citronfromagen og drys med lakridspulver.

Dessert & Kage
Rabarberkompot med lakrids

Dessert & Kage
Solbærtærter med lakrids
Annonce








