Opskrifter
Chokoladeboller forklædt som flødeskumskager
Torsdag, 13. oktober 2016Opdateret 20. martsaf Christine Bille Nielsen, Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Chokoladeboller forklædt som flødeskumskager... Løber dine tænder også i vand? Så er der ikke andet at gøre end at lave disse små lækre sager.

1 t og 30 min
9 stk
Wienerdej
25 g gær
1 dl mælk
2 spsk. sukker
2 æg (det ene til pensling)
225 g hvedemel
125 g koldt smør
Fyld og pynt
½ l piskefløde
9 store spsk. abrikosmarmelade
75 g mørk chokolade
1 spsk. smør
Fremgangsmåde
- Wienerdej Rør gæren ud i mælken.
- Tilsæt sukker, 1 æg og mel og ælt dejen godt.
- Rul dejen ud til en firkant på 30 x 20 cm.
- Bank smørret fladt med en kagerulle mellem to stykker bagepapir til en firkant på 15 x 20 cm.
- Læg smørret på den ene side af dejen og fold den anden side dej over smørret.
- Pak dejen ind i bagepapir og læg den i køleskabet i 30 min.
- Rul dejen ud på et melstrøet bord, til den er 1 cm tyk. Sørg for, at der er mel nok på bordet, til at dejen ikke hænger fast.
- Børst melet af dejen og fold dejen fra den ene side ind mod midten. Børst melet af dejen i den anden side og fold det henover, så dejen nu er foldet i 3 lag.
- Læg dejen på køl 30 min. Gentag udrulningen to gange mere, men uden at komme dejen i køleskabet imellem udrulningerne. Vend dejen om ved hver udrulning, så den bliver rullet ud på den modsatte led hver gang.
- Rul dejen ud til 25 x 25 cm og skær den i 9 firkanter.
- Fold firkanternes hjørner ind mod midten af dejen og form dem let til boller.
- Sæt bollerne med foldningerne nedad på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve til dobbelt størrelse. Pensl med sammenpisket æg.
- Bag bollerne ca. 15 min. ved 175°, til de er lysebrune. Lad dem køle af.
- Fyld Pisk fløden til skum.
- Skær forsigtigt bollerne igennem. Smør marmelade i hver bolle og sprøjt flødeskum ovenpå. Læg toppen af bollerne på.
- Smelt chokoladen sammen med smør over vandbad og smør på toppen af bollerne.

Dessert & Kage
Wienerbrødssnitter

Dessert & Kage
Gåsebryst: Klassisk flødeskumskage