Opskrifter

Gåsebryst: Klassisk flødeskumskage

Fredag, 19. marts 2021Af Line Holt Nielsen. Foto: Maria Fabricius Tegner.Foto: Maria Fabricius Tegner.
Gåsebryst er en klassisk flødeskumskage, der her består af lagekagebund, sveskefyld samt konditorcreme og er overtrukket med et fint lag marcipan.

Opskrift på gåsebryst

(8 stk.)

Flødecreme:

  • 3 æggeblommer
  • 75 g sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2½ spsk. majsstivelse
  • 2½ dl mælk
  • 3 blade husblas
  • 2½ dl piskefløde

Lagkagebunde:

  • 3 æg
  • 175 g sukker + 1 spsk.
  • 50 g kartoffelmel
  • 50 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver

Sveskemos:

  • 100 g svesker
  • 3 spsk. sukker
  • 1 dl vand
  • 1 knsp. salt

Overtræk:

  • 350 g marcipan
  • 2 spsk. glukosesirup (kan udelades)
  • 3 spsk. flormelis
  • 20 g mørk chokolade

Prøv også: Kakaoroulade med citroncreme og spiselige blomster

Fremgangsmåde:

Flødecreme: Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker. Sigt majsstivelse i, og bland det godt uden at piske.

Opvarm mælken til kogepunktet i en lille gryde. Hæld æggeblandingen i, og kog cremen igennem et par minutter under konstant omrøring. Dæk cremen med husholdningsfilm, og lad den afkøle helt.

Udblød husblas i koldt vand i 10 minutter. Opvarm ½ dl piskefløde, og smelt husblassen heri et blad ad gangen. Afkøl til lidt mere end stuetemperatur. Pisk den afkølede vaniljecreme igennem. Tilsæt husblas-fløden i en tynd stråle, og pisk grundigt undervejs. Pisk de sidste 2 dl fløde til skum, og vend den forsigtigt med i.

Fordel cremen oven på de sammenlagte kagebunde, så det er formet som en trekant. Stil kagen køligt (gerne i fryseren) en halv time, inden du overtrækker den med marcipan.

Prøv også: Gåsebryst med sukkerblomster

Lagkagebunde: Tænd ovnen på 200°. Pisk æg og sukker lyst og skummende. Sigt kartoffelmel, hvedemel og bagepulveret i. Rør dejen sammen, og hæld den ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag bunden i 8-10 minutter, til den er gylden og gennembagt.

Drys den varme kagebund med 1 spsk. sukker, vend den over på et andet stykke bagepapir, og træk forsigtigt bagepapiret af. Lad bunden afkøle helt, og skær den til to aflange stænger, ca. 8 x 25 cm.

Sveskemos: Skær svesker i mindre stykker, og giv dem et opkog sammen med sukker og vand i 10 minutter. Mos sveskerne med en grydeske, tilsæt salt, og afkøl mosen. Fordel den langs midten af den ene kagebund. Læg den anden bund ovenpå.

Prøv også: Kokoscupcakes med kokosskum og tørret ananas

Overtræk: Rør evt. marcipanen med glukosesirup, og udrul den på et bord drysset med flormelis. Overtræk forsigtigt kagen med marcipan, og skær sider og kanter til. Sæt kagen på køl i mindst en time. Dekorér marcipanen med smeltet chokolade, inden kagen skæres ud.

Tip: I stedet for hjemmebagte lagkagebunde kan du bruge færdigkøbt butterdej

Prøv også: Chokolademuffins med flødeskum