Gåsebryst: Klassisk flødeskumskage
Opskrift på gåsebryst
(8 stk.)
Flødecreme:
- 3 æggeblommer
- 75 g sukker
- 2 tsk. vaniljesukker
- 2½ spsk. majsstivelse
- 2½ dl mælk
- 3 blade husblas
- 2½ dl piskefløde
Lagkagebunde:
- 3 æg
- 175 g sukker + 1 spsk.
- 50 g kartoffelmel
- 50 g hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
Sveskemos:
- 100 g svesker
- 3 spsk. sukker
- 1 dl vand
- 1 knsp. salt
Overtræk:
- 350 g marcipan
- 2 spsk. glukosesirup (kan udelades)
- 3 spsk. flormelis
- 20 g mørk chokolade
Prøv også: Kakaoroulade med citroncreme og spiselige blomster
Fremgangsmåde:
Flødecreme: Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker. Sigt majsstivelse i, og bland det godt uden at piske.
Opvarm mælken til kogepunktet i en lille gryde. Hæld æggeblandingen i, og kog cremen igennem et par minutter under konstant omrøring. Dæk cremen med husholdningsfilm, og lad den afkøle helt.
Udblød husblas i koldt vand i 10 minutter. Opvarm ½ dl piskefløde, og smelt husblassen heri et blad ad gangen. Afkøl til lidt mere end stuetemperatur. Pisk den afkølede vaniljecreme igennem. Tilsæt husblas-fløden i en tynd stråle, og pisk grundigt undervejs. Pisk de sidste 2 dl fløde til skum, og vend den forsigtigt med i.
Fordel cremen oven på de sammenlagte kagebunde, så det er formet som en trekant. Stil kagen køligt (gerne i fryseren) en halv time, inden du overtrækker den med marcipan.
Prøv også: Gåsebryst med sukkerblomster
Lagkagebunde: Tænd ovnen på 200°. Pisk æg og sukker lyst og skummende. Sigt kartoffelmel, hvedemel og bagepulveret i. Rør dejen sammen, og hæld den ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag bunden i 8-10 minutter, til den er gylden og gennembagt.
Drys den varme kagebund med 1 spsk. sukker, vend den over på et andet stykke bagepapir, og træk forsigtigt bagepapiret af. Lad bunden afkøle helt, og skær den til to aflange stænger, ca. 8 x 25 cm.
Sveskemos: Skær svesker i mindre stykker, og giv dem et opkog sammen med sukker og vand i 10 minutter. Mos sveskerne med en grydeske, tilsæt salt, og afkøl mosen. Fordel den langs midten af den ene kagebund. Læg den anden bund ovenpå.
Prøv også: Kokoscupcakes med kokosskum og tørret ananas
Overtræk: Rør evt. marcipanen med glukosesirup, og udrul den på et bord drysset med flormelis. Overtræk forsigtigt kagen med marcipan, og skær sider og kanter til. Sæt kagen på køl i mindst en time. Dekorér marcipanen med smeltet chokolade, inden kagen skæres ud.
Tip: I stedet for hjemmebagte lagkagebunde kan du bruge færdigkøbt butterdej
Prøv også: Chokolademuffins med flødeskum