Chokoladekage med hindbærfløde
Ingredienser til chokoladekage
(Ca. 12 stk.)
150 g smør
150 g mørk chokolade
170 g sukker
3 æg
90 g hvedemel
2½ tsk. vaniljesukker
Et nip salt
Hindbærfløde
1½ dl piskefløde
1½ spsk. sukker
150 g frosne hindbær
Pynt
Friske hindbær og evt. et par mynteblade
Fremgangsmåde til chokoladekage
Smelt smørret, hak chokoladen og lad den smelte i det varme smør under omrøring. Lad det køle af. Rør resten af ingredienserne i. Kom dejen i en smurt springform på ca. 24 cm. Bag tærten ved 170º nederst i ovnen i ca. 15-20 min. og lad den køle af.
Hindbærfløde: Pisk fløden med sukker. Vend de let optøede hindbær i flødeskummen. Kom cremen på kagen lige inden serveringen.
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.Se mere her
Find flere opskrifter her...
Tyttebærkage med chokoladetrøffel
Chokoladekage med blåbær og ost
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)