Chokoladekage med jule-tvist
Opskrift på chokoladekage
Ingredienser:
200 g rørsukker
120 g smør
1 tsk. frisk, revet ingefær
3 æg
200 g mel
2 tsk. bagepulver
2 tsk. stødt kanel
3 spsk. kakao
1½ dl mælk
1½ dl nødder
Glasur:
200 g flormelis
1 spsk. kakao
4 spsk. flydende margarine
1-2 spsk. vand
2 spsk. hakkede nødder
1 spsk. sukkerhjerter
Prøv også: Luksus chokoladekage
Sådan bager du chokoladekagen
Rør sukker og smør, tilsæt ingefær og rør æggene i et ad gangen. Bland mel, bagepulver, kanel og kakao, sigt det og rør det i dejen skiftevis med mælken.
Hak nødderne og vend dem i dejen. Kom dejen i en smurt 26 cm springform og bag kagen ved 190° i 45 min. Lad kagen afkøle og tag den ud af formen.
Rør flormelis, kakao, flydende margarine og lidt vand til en glat glasur, fordel den over den kolde kage og pynt med hakkede nødder og sukkerhjerter.
Er du også vild med jul? Så vær med i vores Facebook-gruppe JUL - mad, pynt og ideer HER!