Chokoladeroulade med hvid chokoladecreme og Grand Marnier
Roulade er faktisk slet ikke så svært at lave, og derfor skal du selvfølgelig ikke snydes for denne lækre opskrift på chokoladeroulade.
Af
af Christine Bille Nielsen. Foto: Carina Krüger

4 t og 30 min
1 stk
Rouladebund
3 æg
100 g sukker
50 g kartoffelmel
50 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
2 spsk. kakao
2-3 spsk. Grand Marnier (eller anden likør for at give rouladen ekstra smag)
Hvid chokoladecreme
100 g hvid chokolade
2½ dl piskefløde
2 spsk. flormelis
Pynt
25 g hasselnøddeflager
25 g hvid chokolade
Fremgangsmåde
OBS: Rouladen skal gerne kunne stå og sætte sig i minumum 4 timer i køleskabet, inden den kan serveres.
- Rouladebund Tænd ovnen på 250°.
- Pisk æg og sukker til en hvid og luftig skum.
- Sigt kartoffelmel, hvedemel, bagepulver og kakao sammen og vend blandingen forsigtigt i æggeskummet.
- Smør dejen jævnt ud på en plade med bagepapir.
- Bag rouladebunden ca. 8 min. Vend den varme bund ud på et stk. bagepapir drysset med sukker.
- Træk forsigtigt papiret af bunden og lad det ligge løst ovenpå.
- Rul bunden sammen og lad den køle af under et viskestykke. Det er vigtigt, at bunden forbliver blød.
- Rul bunden ud og dryp den med Grand Marnier.
- Hvid chokoladecreme Hak chokoladen og smelt den over vandbad.
- Pisk fløden med flormelis til blødt skum.
- Rør lidt af skummet i chokoladen og fold derefter hurtigt resten i chokoladen.
- Bred cremen ud på rouladebunden. Rul bunden sammen til en roulade.
- Pak den godt ind i bagepapiret og lad den sætte sig ca. 4 timer i køleskabet.
- Pynt Brun hasselnøddeflagerne i ovnen ved 180° i ca. 10 min.
- Smelt chokoladen og kom den i en lille frostpose.
- Klip hul i hjørnet og sprøjt den i et zigzagmønster på toppen af rouladen.
- Drys med nøddeflagerne.

Dessert & Kage
Brownie med kidneybønner og mørk chokolade

Dessert & Kage