Ingredienser til citrontærte
(12 stykker)
Dej
50 g smør
150 g mel
1 spsk flormelis
½ dl vand
1 æggeblomme
Fyld
3 medium æg + 1 æggehvide
140 g sukker
Reven skal af ca. 3 usprøjtede citroner
Saften af 3 citroner
2 dl piskefløde
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her
Sådan gør du
Hak smørret i melet med flormelis. Saml dejen med vand og æggeblomme. Læg den koldt. Rul den ud på et koldt bord drysset med lidt kartoffelmel, så den kan dække en tærteforms bund på ca. 23 cm. Prik tærten med en gaffel og læg alufolie langs kanten. Sæt fadet i en 190° varm ovn og forbag i 10 min. Lav fyldet imens. Pisk æg og æggehvide med sukker, til det er luftigt. Rør citronsaft, skal og piskefløde i og lad det trække lidt. Kom citroncremen i den forbagte dej. Skru ned for varmen og bag tærten ved 150° i 30 min., til cremen har sat sig. Lad den afkøle og drys sigtet flormelis over.
Bageopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Æbledrømme med kokos
Mormors abrikosgifler
Citronhalvmåne
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)