Clafouti: tærte med banan

Clafouti er en delikat tærte med banan, overdrysset med pistacienødder.
Af
af Christine Bille Nielsen
Clafouti: Flot tærte med banan, der er drysset med pistacienødder

Ingredienser til clafouti: tærte med banan

(8 stk.)
50 g smeltet smør
1 knivspids salt
4 æg
65 g hvedemel
15 g majsstivelse
125 g sukker
2½ dl mælk
1 vaniljestang
6 modne bananer
25 g pistacienødder
2 dl piskefløde

Alternativ til clafouti: tærte med banan: Stikkelsbærtærte

Fremgangsmåde til clafouti med banan

Smelt smørret i en kasserolle.

Skrab kornene ud af vaniljestangen.

Blend vanilje, æg, mel, majsstivelse, sukker, mælk og salt i en blender. Hæld smørret i, mens du blender.

Skræl bananerne og flæk dem. Læg dem i et stort smurt ovnfast fad. Skær evt. bananerne i mindre stykker, så de ligger tæt i fadet.

Hæld dejen i fadet omkring bananerne.

Bag kagen 10 min. ved 200°. Skru ovnen ned til 180°, og bag kagen endnu 20 min., til claufoutien er gyldenbrun på toppen.

Hak pistacierne og drys dem over kagen. Servér med friskpisket flødeskum, mens kagen er lun.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.