Cookies og boller til juledagene
De skønneste boller og cookies til juledagene
Denne opskrift er til 12 boller
Det skal du bruge til boller
50 g tranebær
1 dl appelsinsaft
150 g smør
2½ dl mælk
25 g gær
1 æg
1 tsk. salt
3 spsk. sukker
2 tsk. kanel
550 g mel
1 æg til pensling
Læs også: Grove boller med kerner
Sådan laver du boller
Læg tranebærrene i blød i appelsinsaft.
Smelt smørret.
Bland smør og mælk og rør gæren i.
Rør ægget i og tilsæt salt, sukker, kanel, tranebær og appelsinsaft.
Rør melet i lidt ad gangen, ælt dejen godt igennem og stil den til hævning et lunt sted i 1 time.
Tril dejen til boller og lad dem efterhæve på en plade med bagepapir i 20 min.
Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem ved 180° i 25 min.
Prøv også: Italienske boller med durum
Det skal du bruge til cookies
(15 stk.)
125 g blødt smør
150 g rørsukker
1 æg
1 tsk. kanel
1 usprøjtet appelsin
125 g hvedemel
2 spsk. kartoffelmel
50 g byggryn
1½ tsk. bagepulver
60 g mandler
70 g chokolade med orange
Sådan laver du cookies
Rør smør og sukker lyst og rør ægget i.
Bland kanel, revet appelsinskal, hvedemel, kartoffelmel, byggryn og bagepulver og rør det i.
Hak mandler og chokolade, vend dem i og sæt dejen 12 store klatter på to bageplader.
Tryk klatterne let flade, bag kagerne ved 190° i 18 min. og lad dem køle af på pladen.