Crème brûlée a la orange med appelsinskal
Her er en dessert, der sagtens kan erstatte risalamande juleaften, hos dem, der tør… Crème brûlée er en sød dessert, men her med et twist af appelsin.
Af
af Kristina Marckmann

3 t og 10 min
4 personer
Crème brûlée
6 æggeblommer
100 g sukker
2 tsk. fintrevet, usprøjtet appelsinskal
5 dl piskefløde
60 g sukker
2 tsk. kanel
Fremgangsmåde
- Pisk æggeblommer, sukker og appelsinskal skummende og varm fløden op til kogepunktet.
- Hæld den varme fløde i æggesnapsen, mens der piskes, og kom nu cremen i 4 ramakiner.
- Sæt ramakinerne i en bradepande og hæld vand ved, så det dækker den nederste halvdel af ramakinerne.
- Stil bradepanden i ovnen ved 140° i 1 time, til cremen har sat sig, og stil dem på køl i mindst 2 timer.
- Bland sukker og kanel, drys blandingen over cremen.
- Karamelliser overfladen med en bundselbrænder eller under grillen i ovnen.

Dessert & Kage
Klassisk risalamande med kirsebærsovs

Dessert & Kage