Opskrifter
Cremeboller med kokos
Onsdag, 6. april 2016af AOP
Opskriften på cremeboller med kokos pifter den klassiske hvedebolle op og gør den til en lækker kage. Her får du opskriften.
(Ca. 24 stk.)
Det skal du bruge til cremeboller med kokos:
150 g smør ½ l mælk 50 g gær 1 æg 125 g sukker 1 tsk. bagepulver 2 tsk. kardemomme Ca. 800-900 g hvedemel Fyld: 1½ dl vaniljecreme Pynt: Kokosmel Flormelis
Sådan laver du cremeboller med kokos:
Smelt smørret, rør mælken i og lad det blive lunkent. Rør gæren ud i væsken og rør æg, sukker og bagepulver i og så meget mel, at dejen er glat og smidig. Lad dejen hæve ca. 45 min. til dobbelt størrelse. Del dejen i ca. 24 boller, læg dem på en plade med bagepapirog tryk dem flade. Lad dem hæve i ca. 20 min. Læg 1 spsk. vaniljecreme på hver bolle og bag dem ved 225º i ca. 12-15 min. Lad dem afkøle. Rør flormelissen ud i lidt kogende vand, fordel glasuren på bollerne og drys med masser af kokosmel. Server dine færdige cremeboller med en god kop kaffe. Prøv også: Eclair med creme og chokolade