Opskrifter
Dejlig æblekage bagt med cremet låg af cremefraiche og sukker
Fredag, 10. januar 2014Opdateret 17. martsaf Kristina Marckmann Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Her får du opskriften på en lækker æblekage, der er bagt i en springform med et låg lavet på cremefraiche og sukker. Server gerne med flødeskum eller cremefraiche.

1 t og 10 min
14 stk
Æblekage
100 g blødt smør
125 g sukker
2 æg
180 g hvedemel
36 g kartoffelmel
1½ tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
2-3 æbler
Låg
65 g sukker
2 æg
2 tsk. vaniljesukker
2 dl cremefraiche
Tilbehør
Cremefraiche el. flødeskum
Fremgangsmåde
- Rør smør og sukker til en luftigt masse.
- Tilsæt æggene et ad gangen under omrøring.
- Bland mel, kartoffelmel, bagepulver og vaniljesukker sammen og vend det i æggemassen.
- Kom dejen i en smurt springform, der er ca. 24 cm i diameter, evt. med løs bund.
- Skræl æblerne og skær dem i både og tryk dem let ned i dejen.
- Bag kagen nederst i ovnen ved 175º i 30 min.
- For at lave låget til kagen, skal du blande sukker, æg, vaniljesukker og cremefraiche sammen.
- Fordel cremen oven på den varme kage og bag den færdig midt i ovnen i 20-25 min.
- Servér med flødeskum eller cremefraiche.

Dessert & Kage
Bagt æblekage med hjemmelavet mandelcreme

Dessert & Kage
Kage med hyldeblomstmousse