Opskrifter

Dejlig æblekage bagt med cremet låg af cremefraiche og sukker

Fredag, 10. januar 2014Opdateret 17. martsaf Kristina Marckmann Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Her får du opskriften på en lækker æblekage, der er bagt i en springform med et låg lavet på cremefraiche og sukker. Server gerne med flødeskum eller cremefraiche.
1 t og 10 min
14 stk
Æblekage
100 g blødt smør
125 g sukker
2 æg
180 g hvedemel
36 g kartoffelmel
1½ tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
2-3 æbler
Låg
65 g sukker
2 æg
2 tsk. vaniljesukker
2 dl cremefraiche
Tilbehør
Cremefraiche el. flødeskum

Fremgangsmåde

  1. Rør smør og sukker til en luftigt masse.
  2. Tilsæt æggene et ad gangen under omrøring.
  3. Bland mel, kartoffelmel, bagepulver og vaniljesukker sammen og vend det i æggemassen.
  4. Kom dejen i en smurt springform, der er ca. 24 cm i diameter, evt. med løs bund.
  5. Skræl æblerne og skær dem i både og tryk dem let ned i dejen.
  6. Bag kagen nederst i ovnen ved 175º i 30 min.
  7. For at lave låget til kagen, skal du blande sukker, æg, vaniljesukker og cremefraiche sammen.
  8. Fordel cremen oven på den varme kage og bag den færdig midt i ovnen i 20-25 min.
  9. Servér med flødeskum eller cremefraiche.