Fransk klassisker: Crème brûlée på piskefløde
Her får du opskriften på en og lækker fransk dessert - crème brûlée. Trods det fine navn, så er det en ganske nem dessert at eksekvere, og dine gæster vil elske den.
Af
af Helle Brønnum Carlsen

1 t
4 personer
Crème brûlée
2½ dl piskefløde
20 g rørsukker
3 æggeblommer
Kornene af ½ vaniljestang
Lidt sukker til at drysse over til sidst
Fremgangsmåde
- Kom fløde og 10 g sukker (lidt under 1 spsk.) i en kasserolle.
- Varm op ved høj varme, mens der røres til bunds. Fløden skal lige koge.
- Pisk æggeblommer med de andre 20 g sukker.
- Hæld den varme fløde i æggeblommerne, mens der piskes.
- Kom det hele tilbage i gryden, kom vaniljekorn i og varm op til 75° under grundig omrøring.
- Tag straks gryden af varmen og hæld massen i 4 små ramakiner eller forme.
- Stil formene i vandbadet og kog dem i vandbadet i ovnen i ca. 15-20 min., til de er lidt mere faste og der er skind på overfladen.
- Nu kan de stilles koldt til næste dag (det er bedst), eller man kan straks drysse med lidt sukker og brænde det med en gasbrænder, så det bliver til knasende karamel.

Hjemmebag| Galleri
Hjemmebag: 3 klassiske franske fristelser

Dessert & Kage