Frisk citronfromage med pasteuriserede æg

Her får en opskirft på en sød og luftig klassiker - nemlig den friske citronfromage! Denne opskrift skiller sig ud, da den gør brug af pasteuriserede æg.
Af
af Helle Brønnum Carlsen
Frisk citronfromage med pasteuriserede æg
30 min
4 personer
Citronfromage
4 pasteuriserede æggeblommer
1 dl sukker
3 blade husblas
1 usprøjtet citron
3 pasteuriserede æggehvider
1½ dl piskefløde + ekstra til pynt

Fremgangsmåde

  1. Udblød husblassen i koldt vand i ca. 5 min.
  2. Pisk æggeblommer med sukker i mindst 5 min. til en lysegul æggesnaps. Pisk citronskal i.
  3. Smelt husblas over vandbad og rør det tyndere med citronsaft. Pisk det grundigt i æggesnapsen.
  4. Pisk æggehvider og fløde til skum hver for sig og med helt rene skåle og piskeris.
  5. Fold fløden i æggesnapsen og bagefter hviderne. Skulle æggesnapsen være stivnet for meget, kan du piske den lind igen eller lige lune den let over vandbad, men ikke mere end, at den stadig har sat sig så meget, at den kan holde på skummet.
  6. Kom fromagen i en serveringsskål eller portionsglas.
  7. Pynt med flødeskum og evt. syltede citronskiver.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.