Opskrifter

Frugter i portvin med safransauce

Søndag, 13. september 2009af Redaktion
Sød og sofistikeret sensommer-dessert

(8 pers.)

½ flaske mørk portvin
1 flaske rødvin
400 g rørsukker
3 stykker appelsinskal (usprøjtet)
3 stykker citronskal (usprøjtet)
3 stjerneanis
2 stænger kanel
8 faste pærer
60 g smør
150 g små, røde, stenfri druer
2 appelsiner i fileter
2½ l piskefløde
½ dl flormelis
5 tråde safran udblødt i
1 spsk. kogende vand
Kornene af 1 vaniljestang


Kog portvin ind til det halve. Kog rødvin med halvdelen af sukkeret, krydderierne og citrusskallerne, til det er reducert til det halve. Kom skrællede hele pærer i og pocher forsigtigt i vinen, til de er halvmøre. Køl ned. Pisk fløden til skum med sukker og vaniljekorn. Giv det farve og smag af de udblødte safrantråde og sæt på køl. Karamelliser resten af sukkeret på en pande. Kom smørret i, så pærerne lidt ad gangen, til karamellen har dækket pærerne. Tag op og kom portvinen i karamellen sammen med druer og appelsiner, og der slukkes. Anret lunt med iskold safrancreme.

Dessertopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Prøv flere lækre desserter med frugter...
Sensommerfrugt med eksotisk pift
Tærter med valnødder og melon
Grillet frugtspid med mascarponecreme