Opskrifter
Hyben- muffins
Onsdag, 10. august 2016af Kristina Marckmann, Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Bløde og søde muffins med hyben. Du får desuden opskriften på vores hjemmelavede hyben-marmelade og de fine kandiserede hybenroser til at pynte kagen med.

(12 stk.)
Det skal du bruge til hyben-muffins
125 g blødt smør 250 g sukker 2 æg 225 g hvedemel 1 dl kokos 2 tsk. bagepulver 2 tsk. vanilje-sukker 150 g god hybenmarmelade (se nedenfor) 2 dl mælk 75 g usaltet smør 60 g flormelis 2 spsk. hybenmarmelade Prøv også: Lækre muffins med rabarber og chokoladeSådan laver du hyben-muffins
Rør smør og sukker luftigt og pisk æggene i ét ad gangen. Bland mel, kokos, bagepulver og vaniljesukker og vend det i smørblandingen skiftevis med mælken. Hæld dejen i 12 muffinsforme, kom 1 tsk. marmelade i hver og bag dem ved 175° i 20 min. Lad dem afkøle på en rist. Pisk smørret luftigt med flormelis og rør marmeladen i. Dekorér de afkølede muffins med smørcreme og kandiserede hybenblade og servér.Hyben-marmelade
600 g hyben 2 usprøjtede lime 1 stang vanilje 300 g syltesukker Rens hybenerne og fjern kernerne. Riv skallen af limefrugterne med et juliennejern. Kog hybenerne op med limesaft og -skal. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og kom vaniljekorn og -stang ned til hybenerne og lad det småsimre i 10 min. Tilsæt sukkeret og kog marmeladen op. Kom marmeladen på skoldede glas og luk til.Kandiserede hybenroser
2-3 hybenroser 1 æggehvide 50 g sukker Pil bladene fra hinanden og dyp dem i æggehvide og sukker og læg dem spredt ud på en plade med bagepapir. Tør bladene i ovnen ved 60° varmluft i 2 timer, lad dem afkøle og opbevar dem i en lufttæt beholder. Prøv også: Koldskålsmousse med jordbærsalat