Opskrifter
Koldskålsmousse med sød og frisk jordbærsalat
Søndag, 26. juni 2011Opdateret 29. aprilaf Helle Brønnum Carlsen
Her får du opskriften på en super lækker sommerdessert - en koldskålsmousse med en frisk og lækker jordbærsalat.

20 min
4 personer
Koldskålsmousse
½ liter citronkærne (fra Thiese Mejeri)
1 pasteuriseret æggehvide
4 blade husblas
Revet skal ½, ubehandlet citron
500 g jordbær
4 spsk. sukker
Saften af ½ citron
Fremgangsmåde
- Udblød husblas i koldt vand. Smelt husblassen over vandbad og rør den i citronkærnen sammen med citronskal.
- Når moussen har sat sig (ca. 5 min. på køl) piskes æggehviden stiv og foldes i.
- Moussen hældes nu i glas og stilles på køl.
- Jordbærrene renses og skæres i kvarte og vendes med sukker og citronsaft.
- Jordbærsalaten anrettes på den stivnede mousse lige inden servering.

Dessert & Kage
Lækker cheesecake med kammerjunker og smag af koldskål

Dessert & Kage
Kaffe-karamel-mousse