Opskrifter

Italiensk kage: Torta della nonna

Onsdag, 29. marts 2017af Kristina Marckmann. Foto: Carina Krüger Foto: Carina Krüger
Torta della nonna er en klassisk italiensk kage, som består af en tærtedej fyldt med en blød lys creme. Torta della nonna betyder 'bedstemors kage' på italiensk. Måske har du hørt om den før?
(6 pers.)

Det skal du bruge til den italiensk kage Torta della nonna:

(bedstemors kage) Creme: ½ l sødmælk 1 vaniljestang 125 g sukker 6 æggeblommer 50 g majsstivelse ½ usprøjtet citron Dej: 225 g smør 450 g hvedemel 1 tsk. vaniljesukker 180 g flormelis 1 knsp. salt ½ usprøjtet citron 4 æggeblommer Smør og mel til formen 30 g pinjekerner Æggehvide til pensling Flormelis Prøv også: Italiensk kage med nødder

Sådan laver du kagen

Bland mælken med korn- og vaniljestang og varm op til lige under kogepunktet. Pisk sukker, æggeblommer, majsstivelse og revet citronskal godt sammen, pisk mælken i æggemassen og varm langsomt op under omrøring til lige under kogepunktet. Kom film på cremens overflade og stil den på køl. Hak smørret ud i melet, tilsæt vaniljesukker, flormelis, salt og revet citronskal og saml dejen med æggeblommerne. Rul dejen ud i 7 mm’s tykkelse mellem to stykker bagepapir og lad den hvile på køl i 1 time. Smør en springform på 26 cm med smør, drys med mel. Læg pinjekernerne i blød i vand. Skær en cirkel på 26 cm ud af dejen til låg og læg den på køl. Beklæd springformen med resten af dejen, kom cremen i og bank formen i bordet, så evt. luft fjernes. Skær kanten til, så dejen går ca. ½ cm højere op end cremens overflade. Læg låget forsigtigt over cremen, start i den ene side og lad den forsigtigt glide ned på cremens overflade. Tryk forsigtigt låg og kant sammen hele vejen rundt, så låget lukker tæt. Hæld vandet fra pinjekernerne, pensl kagen med æggehvide, fordel kernerne over og bag kagen i bunden af ovnen ved 180° i 35 min. Lad kagen blive helt kold, drys med flormelis og servér. Prøv også: Lasagne med svampe og estragon