Jule-sandkage med marcipan, vanilje og nødder
Denne sandkage er en rigtig lækker julekage fyldt med marcipan, vanilje, flere slags nødder, chokolade og revet appelsinskal.
Af
af Christine Bille Nielsen

1 t
15 personer
Jule-sandkage
100 g marcipan
1 vaniljestang
1 usprøjtet appelsin
200 g sukker
150 g blødt smør
3 æg
200 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
100 g valnødder, hasselnødder el. mandler
100 g chokolade
50 g pistacienødder
Fremgangsmåde
TIP: Smag evt. kagendejen til med ½ tsk. kardemomme el. 1 tsk. ingefær.
- Del marcipanen i små stykker.
- Skrab kornene ud af vaniljestangen.
- Riv appelsinskallen fint.
- Ælt marcipanen med vanilje, appelsinskal og sukker.
- Rør smørret i lidt ad gangen, til marcipanen er blød og uden klumper.
- Rør 1 æg ad gangen i marcipanen.
- Bland mel og bagepulver og vend det i marcipanmassen.
- Hak nødder eller mandler og chokolade groft. Vend nødder, chokolade og pistacienødder i dejen.
- Kom dejen i en stor, smurt randspringform, eller i to små, eller i en 1-liters brødform.
- Bag kagen ved 170° i 25-45 min. afhængigt af, om du bager i store eller små forme.
- Prik i dejen med en tandstikker eller strikkepind efter 25 min. Hænger der dej ved, skal kagen bage længere.
- Lad kagen køle af i formen, løsn den forsigtigt i kanten og vend den ud.
- Opbevar kagen i en lufttæt beholder, hvor den holder sig saftig i mindst 1 uge.

Hjemmebag
10 lækre slags konfekt og småkager til julen

Dessert & Kage