Jule-sandkage med marcipan, vanilje og nødder

Denne sandkage er en rigtig lækker julekage fyldt med marcipan, vanilje, flere slags nødder, chokolade og revet appelsinskal.
Af
af Christine Bille Nielsen
Jule-sandkage med marcipan, vanilje og nødder
1 t
15 personer
Jule-sandkage
100 g marcipan
1 vaniljestang
1 usprøjtet appelsin
200 g sukker
150 g blødt smør
3 æg
200 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
100 g valnødder, hasselnødder el. mandler
100 g chokolade
50 g pistacienødder

Fremgangsmåde

TIP: 
Smag evt. kagendejen til med ½ tsk. kardemomme el. 1 tsk. ingefær.

  1. Del marcipanen i små stykker.
  2. Skrab kornene ud af vaniljestangen.
  3. Riv appelsinskallen fint.
  4. Ælt marcipanen med vanilje, appelsinskal og sukker.
  5. Rør smørret i lidt ad gangen, til marcipanen er blød og uden klumper.
  6. Rør 1 æg ad gangen i marcipanen.
  7. Bland mel og bagepulver og vend det i marcipanmassen.
  8. Hak nødder eller mandler og chokolade groft. Vend nødder, chokolade og pistacienødder i dejen.
  9. Kom dejen i en stor, smurt randspringform, eller i to små, eller i en 1-liters brødform.
  10. Bag kagen ved 170° i 25-45 min. afhængigt af, om du bager i store eller små forme.
  11. Prik i dejen med en tandstikker eller strikkepind efter 25 min. Hænger der dej ved, skal kagen bage længere.
  12. Lad kagen køle af i formen, løsn den forsigtigt i kanten og vend den ud.
  13. Opbevar kagen i en lufttæt beholder, hvor den holder sig saftig i mindst 1 uge.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.