Opskrifter

Klassisk sandkage med et friskt twist af citron og vanilje

Søndag, 12. juli 2009Opdateret I gåraf Helle Brønnnum Carlsen
Denne sandkage har fået sig et friskt twist i form af citron og vanilje. Hvis du ønsker at give den endnu mere friskhed, så kan du tilføje frugtstykker til dejen.

Sandkage er en dejlig massiv kage, der stiller sulten og tilfredsstiller den søde tand, kagen kan godt være lidt overset nu om dage, hvilket er ærgeligt - den smager fremragende!

Det kan være, at navnet kan virke afskrækkende, og det kan da heller ikke udelukkes, at det kan være en god ide at have noget væde til ganen, når man spiser en sandkage. Men det betyder ligeledes, at sandkage er rigtig god til kaffe.

1 t og 10 min
16 personer
Sandkage
180 g smør
180 g sukker
Kornene af ½ vaniljestang
Reven skal af 1 ubehandlet citron
4 æg
180 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
Evt. 1-2 dl tørrede el. ikke for våde små bær (blåbær, tranebær el. hvad du kan lide)

Fremgangsmåde

TIP: Sandkagen kan fryses.

  1. Rør smør og sukker luftigt, tilsæt citron og vanilje og rør æggene i et ad gangen.
  2. Sigt hvedemel og bagepulver i dejen og fold det rundt. Skal der frugt i dejen, er det også nu.
  3. Smør en mellemstor sandkage form og kom dejen heri.
  4. Bag ved 180° i 1 time.