Kanelkrøller med spansk chokoladesovs
Ingredienser til kanelkrøller med chokoladesovs
(Ca. 20 stk.)
Dej
1¼ dl olivenolie
½ usprøjtet appelsin
375 g hvedemel
1¼ dl hvidvin
125 g sukker
1 spsk. stødt kanel
Ca. 1 l majsolie
eller anden
neutral olie
Sovs
3 dl sødmælk
1 spsk. majsstivelse
1 spsk. sukker
3 spsk. kakao
¼ tsk. chiliflager (kan udelades)
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.Se mere her
Fremgangsmåde
Riv appelsinen fint og kom det i en gryde med olien. Varm op uden, at det kommer til at stege. Kom melet i en skål og lav en fordybning i midten. Hæld olien heri i en tynd stråle, mens du pisker. Pisk hvidvin og halvdelen af sukkeret i dejen. Resten af sukkeret blandes med kanelen og gemmes til at drysse på til sidst.
Ælt dejen godt igennem. Rul dejen ud i en 3 mm tyk plade og skær strimler på 15 x 3 cm. Kom fritureolien i en gryde (husk låg i nærheden i tilfælde af selvantændelse af olien) og varm op. Prøv med en lille klump dej, om olien er klar (185°). Når dejen bliver brun på 1 min., er olien klar. Tag et metalrør, beklæd det med bagepapir (jeg olierede mit strygestål) og rul dejstrimlerne omkring, så de danner en spiral. Lad forsigtigt spiralen glide af røret og ned i den varme olie og frituresteg krøllerne 2 ad gangen, til de er gyldentbrune. Læg dem på fedtsugende køkkenrulle og drys med kanelsukker.
Pisk alle ingredienserne til sovsen sammen og varm op til kogepunktet. Lad den koge 1 min. og sluk. Smag til for mere sukker og servér sovsen til de varme krøller.
Opskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Churros med kanel
Friturestegt camembert med solbærsyltetøj
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)