Nem og frisk appelsinsandkage til kaffebordet

Den skønneste appelsinsandkage til kaffebordet. Sandkagen er pyntet med glasur og kandiseret appelsinskal.
Af
af Kristina Marckmann
Nem og frisk appelsinsandkage til kaffebordet
1 t og 15 min
1 stk
Appelsinsandkage
300 g smør
300 g sukker
4 æg
300 g mel
1 tsk. bagepulver
2 usprøjtede appelsiner
100 g flormelis
Evt. kandiseret appelsinskal til pynt

Fremgangsmåde

  1. Rør smør og sukker blødt og rør æggene i et ad gangen.
  2. Bland mel, bagepulver og revet skal fra appelsinerne og rør det i dejen.
  3. Kom dejen i en smurt randform og bag den ved 200° i 60 min.
  4. Pres saften af appelsinerne, rør en glasur af 1½ spsk. appelsinsaft og flormelis og hæld resten af appelsinsaften over den varme kage lidt efter lidt.
  5. Lad kagen blive helt kold, vend den ud på et fad og pynt den med glasur og evt. kandiseret appelsinskal.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.