Frisk koldskål med mynte og blandende bær

Vi elsker sommer og koldskål! Her får du opskriften på en forfriskende variant med mynte og blandede bær. Velbekomme!
Af
af Kristina Marckmann | Foto: Carina Krüger
Frisk koldskål med mynte og blandende bær
20 min
Koldskål med mynte og bær
250 g blandede bær
4 spsk. sukker
4 mynteblade
2 pasteuriserede æggeblommer
1 vaniljestang
2 dl ymer
8 dl kærnemælk
Citronsaft
Rapsolie

Fremgangsmåde

  1. Mos halvdelen af bærrene med halvdelen af sukkeret og mynten.
  2. Pisk æggeblommerne skummende med resten af sukkeret.
  3. Halvér vaniljestangen, skrab kornene ud og pisk dem i æggesnapsen sammen med de moste bær.
  4. Tilsæt ymer og kærnemælk, pisk koldskålen sammen og smag den til med citronsaft.
  5. Servér koldskålen sammen med resten af bærrene.

Mynte-tip

Mynte findes i mange sorter og varianter, så find din favorit; den spearmint-smagende pebermynte, den kækt krøllede krusemynte, den storbladede marokkanske mynte eller den delikate schweizisk mynte. Mynte, og især pebermynte, har i århundreder været brugt til at stimulere fordøjelsen og berolige maven.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.