Opskrifter
Lækker gulerodsroulade med hjemmelavet smørcreme
Fredag, 21. maj 2021Opdateret I gårAf Line Holt Nielsen Foto: Maria Fabricius Tegner
Denne roulade med gulerod smager frisk og dejlig, og så er den fyldt med en hjemmelavet smørcreme på flødeost, smør og flormelis. Velbekomme!

35 min
8 personer
Gulerodsroulade
2 æg
80 g sukker
70 g brun farin
1 tsk. vaniljesukker
150 g hvedemel
1 tsk. stødt kanel
½ tsk. stødt kardemomme
¼ tsk. salt
1 tsk. bagepulver
150 g gulerødder
3 spsk. smagsneutral olie
1½ spsk. rørsukker
Smørcreme
100 g flormelis
65 g blødt smør
1 tsk. vaniljesukker
200 g flødeost naturel
Pynt
50 g hasselnøddekerner
Rød skovsyre (kan udelades)
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 225°.
- Pisk æg, sukker, brun farin og vaniljesukker luftigt og skummende.
- Bland mel, kanel, kardemomme, salt og bagepulver sammen, sigt det i dejen, og vend forsigtigt rundt.
- Tilsæt revne gulerødder og olie.
- Bred dejen ud på en bradepande med bagepapir (ca. 30 x 40 cm), og bag kagebunden i 8-10 minutter.
- Tag bunden ud af ovnen, drys et tyndt lag rørsukker udover, og læg et stykke bagepapir ovenpå.
- Vend kagen på hovedet, og træk forsigtigt bagepapiret af undersiden.
- Lad bunden køle af i et par minutter, før du lægger fyld på.
- Smørcreme Pisk flormelis, blødt smør og vaniljesukker cremet og lyst. Rør flødeost i, til konsistensen er sammenhængende.
- Smør cremen i et jævnt lag over bunden, og rul den sammen som en roulade.
- Er der ekstra creme, så servér det sammen med kagen.
- Drys hakkede hasselnødder over rouladen, og pynt evt. med lidt rød skovsyre.

Dessert & Kage
Saftige gulerodsscones med hasselnøddeflager

Dessert & Kage
Kakaoroulade med citroncreme og spiselige blomster