Opskrifter

Lækker gulerodsroulade med hjemmelavet smørcreme

Fredag, 21. maj 2021Opdateret I gårAf Line Holt Nielsen Foto: Maria Fabricius Tegner
Denne roulade med gulerod smager frisk og dejlig, og så er den fyldt med en hjemmelavet smørcreme på flødeost, smør og flormelis. Velbekomme!
35 min
8 personer
Gulerodsroulade
2 æg
80 g sukker
70 g brun farin
1 tsk. vaniljesukker
150 g hvedemel
1 tsk. stødt kanel
½ tsk. stødt kardemomme
¼ tsk. salt
1 tsk. bagepulver
150 g gulerødder
3 spsk. smagsneutral olie
1½ spsk. rørsukker
Smørcreme
100 g flormelis
65 g blødt smør
1 tsk. vaniljesukker
200 g flødeost naturel
Pynt
50 g hasselnøddekerner
Rød skovsyre (kan udelades)

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 225°.
  2. Pisk æg, sukker, brun farin og vaniljesukker luftigt og skummende.
  3. Bland mel, kanel, kardemomme, salt og bagepulver sammen, sigt det i dejen, og vend forsigtigt rundt.
  4. Tilsæt revne gulerødder og olie.
  5. Bred dejen ud på en bradepande med bagepapir (ca. 30 x 40 cm), og bag kagebunden i 8-10 minutter.
  6. Tag bunden ud af ovnen, drys et tyndt lag rørsukker udover, og læg et stykke bagepapir ovenpå.
  7. Vend kagen på hovedet, og træk forsigtigt bagepapiret af undersiden.
  8. Lad bunden køle af i et par minutter, før du lægger fyld på.
  9. Smørcreme Pisk flormelis, blødt smør og vaniljesukker cremet og lyst. Rør flødeost i, til konsistensen er sammenhængende.
  10. Smør cremen i et jævnt lag over bunden, og rul den sammen som en roulade.
  11. Er der ekstra creme, så servér det sammen med kagen.
  12. Drys hakkede hasselnødder over rouladen, og pynt evt. med lidt rød skovsyre.