Opskrifter

Makronsnitter med æblefyld og mandelflager

Søndag, 11. januar 2009Opdateret 15. majaf Helle Brønnum Carlsen
Disse dejlige makronsnitter er lavet med en hjemmelavet mørdej, fyldt med en dejlig æblemos og toppet med makronmasse og mandelflager. Perfekt til kaffen.
1 t
16 stk
Dej
200 g hvedemel
1 tsk. salt
½-1 dl koldt vand
200 g usaltet iskoldt smør
Æblefyld
4 store æbler
Kornene af ½ vaniljestang
200 g sukker
Makronmasse
400 g marcipan
100 g flormelis (eller sukker)
3 æggehvider
Mandelflager til drys

Fremgangsmåde

  1. Kog æbler til mos med sukker og vaniljestang.
  2. Kom mel og salt i foodprocessor og blend med vand til en samlet dej.
  3. Rul dejen ud og kom skiver af smør på halvdelen af dejen. Fold over og rul og gentag sammenfoldning 3 gange hurtigt, så smørret ikke smelter. Rul dejen tyndt ud til sidst og form det som en aflang stang og stil dejen i køleskabet.
  4. Marcipan rives på rivejern.
  5. Æggehvider piskes stive og dernæst seje med sukker.
  6. Marcipan kommes i, og der røres, til dejen er jævn. Smør æblemos på den udrullede dej og læg makronmasse over. Det kan gøres med tylle, og der drysses med mandelflager.
  7. Bages ved 190° i 30 min., til overfladen er helt lysebrun.
  8. Skær kagen i snitter.

Tip

  • Kan fryses.
  • Man kan også bruge færdigt syltetøj som fyld.
  • Hvis det skal gå rigtig hurtigt, kan man også bruge færdig butterdej, men det smager ikke nær så godt.
  • Du kan komme lidt revet citronskal i makronfyldet, hvis du vil have det mere friskt.