Opskrifter

Solbærsnitter

Onsdag, 9. oktober 2019Af Kristina Marckmann. Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Prøv disse skønne solbærsnitter, der både egner sig som en gæstedessert eller en lækkerbisken til eftermiddagskaffen. Få opskriften på solbærsnitter her.

Ingredienser til solbærsnitter:

(4 personer)

Mørdej:

  • 250 g hvedemel
  • 100 g mandelmel
  • 100 g flormelis
  • 200 g smør
  • 1 æg

Fyld og pynt:

  • 200 g solbærmarmelade
  • 200 g flormelis
  • 2 spsk. vand
  • 1 spsk. krymmel (f.eks. med skovbærsmag)

Prøv også: Solbærdrømme

Fremgangsmåde:

Mørdej:

Bland hvedemel, mandelmel og flormelis i en skål, og smuldr smørret i blandingen. Ælt ægget i. Lad dejen hvile på køl i 30 minutter.

Del dejen i 2, og rul begge ud på et meldrysset bord i rektangler på 12 x 40 cm.

Læg bundene på en bageplade med bagepapir, og bag dem ved 200° i 15 minutter, til de er gyldne.

Se også: Solbærtrifli

Fyld og pynt:

Fordel straks marmeladen på den ene bund, og læg den anden bund ovenpå. Rør flormelis og vand sammen.

Fordel glasuren på toppen, og drys med krymmel.

Skær stangen ud i snitter, og lad dem køle inden servering.

Prøv også: Solbær-zabaione med brændt top