Solbærsnitter
Ingredienser til solbærsnitter:
(4 personer)
Mørdej:
- 250 g hvedemel
- 100 g mandelmel
- 100 g flormelis
- 200 g smør
- 1 æg
Fyld og pynt:
- 200 g solbærmarmelade
- 200 g flormelis
- 2 spsk. vand
- 1 spsk. krymmel (f.eks. med skovbærsmag)
Prøv også: Solbærdrømme
Fremgangsmåde:
Mørdej:
Bland hvedemel, mandelmel og flormelis i en skål, og smuldr smørret i blandingen. Ælt ægget i. Lad dejen hvile på køl i 30 minutter.
Del dejen i 2, og rul begge ud på et meldrysset bord i rektangler på 12 x 40 cm.
Læg bundene på en bageplade med bagepapir, og bag dem ved 200° i 15 minutter, til de er gyldne.
Se også: Solbærtrifli
Fyld og pynt:
Fordel straks marmeladen på den ene bund, og læg den anden bund ovenpå. Rør flormelis og vand sammen.
Fordel glasuren på toppen, og drys med krymmel.
Skær stangen ud i snitter, og lad dem køle inden servering.
Prøv også: Solbær-zabaione med brændt top