Opskrifter

Mandelkage med appelsin og portvin

Fredag, 19. oktober 2012af Redaktion
Læsernes bedste opskrift kommer i denne uge fra Elna Laursen fra 8600 Silkeborg. Se hendes opskrift på mandelkage med appelsin og portvin her

4 æg
150 g sukker
100 g finthakkede, smuttede mandler
1 usprøjtet appelsin
½ dl portvin eller sherry
2½ dl fløde
50 g høvlet chokolade

Del æggene i blommer og hvider og pisk blommerne lyse med sukkeret. Riv appelsinskallen fint og kom den i æggeblommerne sammen med mandlerne. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i. Kom dejen i en smurt, 26 cm springform, bag kagen ved 200° i 35 min. og lad den afkøle. Læg kagen på et serveringsfad, prik den med en gaffel og hæld saften fra appelsinen blandet med portvin over. Pisk fløden til skum, kom den over og pynt med høvlet chokolade.

Bageopskrift: Elna Laursen

Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her

Find din yndlingskage
Sandkager, nøddekager, citronkager og mange flere lækre kager. Mums! Her får du 17 fristende skære- og formkager...

Kager i bradepande