Mandelkage med appelsin og portvin
4 æg
150 g sukker
100 g finthakkede, smuttede mandler
1 usprøjtet appelsin
½ dl portvin eller sherry
2½ dl fløde
50 g høvlet chokolade
Del æggene i blommer og hvider og pisk blommerne lyse med sukkeret. Riv appelsinskallen fint og kom den i æggeblommerne sammen med mandlerne. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i. Kom dejen i en smurt, 26 cm springform, bag kagen ved 200° i 35 min. og lad den afkøle. Læg kagen på et serveringsfad, prik den med en gaffel og hæld saften fra appelsinen blandet med portvin over. Pisk fløden til skum, kom den over og pynt med høvlet chokolade.
Bageopskrift: Elna Laursen
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her
Find din yndlingskage
Sandkager, nøddekager, citronkager og mange flere lækre kager. Mums! Her får du 17 fristende skære- og formkager...