Nem og saftig æblekage bagt i springform

Her får du en dejlig efterårskage, der både pynter og smager. Kagen kan spises, som den er, men du kan også servere den med cremefraiche eller flødeskum.
Af
Af: af Aase Dotterud
Nem og saftig æblekage bagt i springform
Foto: Synøve Dreyer
Annonce
16 t
8 stk
Æblekage
4-6 æbler
60 g hvedemel
½ tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
3 æg
2¼ dl mælk
1 dl sukker
Tilbehør
Flødeskum eller cremefraiche

Fremgangsmåde

  1. Skræl æblerne, del dem i to og fjern kernehuset.
  2. Skær æblerne i tynde skiver næsten helt igennem.
  3. Læg æblerne i en smurt 22 cm springform.
  4. Bland mel, bagepulver og vaniljesukker sammen.
  5. Pisk æggene og mælken med en gaffel.
  6. Rør melblandingen i og rør til en glat og jævn dej.
  7. Hæld blandingen over æblerne og drys sukkeret over.
  8. Bag kagen midt i ovnen ved 225° i 15 min., sænk varmen til 175° og bag yderligere i 20 min.
  9. Server kagen lun med flødeskum eller cremefraiche til.
Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.