Nem og saftig æblekage bagt i springform
Her får du en dejlig efterårskage, der både pynter og smager. Kagen kan spises, som den er, men du kan også servere den med cremefraiche eller flødeskum.
Af
Af: af Aase Dotterud

Foto: Synøve Dreyer
Annonce
16 t
8 stk
Æblekage
4-6 æbler
60 g hvedemel
½ tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
3 æg
2¼ dl mælk
1 dl sukker
Tilbehør
Flødeskum eller cremefraiche
Fremgangsmåde
- Skræl æblerne, del dem i to og fjern kernehuset.
- Skær æblerne i tynde skiver næsten helt igennem.
- Læg æblerne i en smurt 22 cm springform.
- Bland mel, bagepulver og vaniljesukker sammen.
- Pisk æggene og mælken med en gaffel.
- Rør melblandingen i og rør til en glat og jævn dej.
- Hæld blandingen over æblerne og drys sukkeret over.
- Bag kagen midt i ovnen ved 225° i 15 min., sænk varmen til 175° og bag yderligere i 20 min.
- Server kagen lun med flødeskum eller cremefraiche til.

Dessert & Kage
Æble- og bærcrumble med havregryn og hasselnødder
Annonce








