Nem og saftig æblekage bagt i springform
Her får du en dejlig efterårskage, der både pynter og smager. Kagen kan spises, som den er, men du kan også servere den med cremefraiche eller flødeskum.
Af
af Aase Dotterud

16 t
8 stk
Æblekage
4-6 æbler
60 g hvedemel
½ tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
3 æg
2¼ dl mælk
1 dl sukker
Tilbehør
Flødeskum eller cremefraiche
Fremgangsmåde
- Skræl æblerne, del dem i to og fjern kernehuset.
- Skær æblerne i tynde skiver næsten helt igennem.
- Læg æblerne i en smurt 22 cm springform.
- Bland mel, bagepulver og vaniljesukker sammen.
- Pisk æggene og mælken med en gaffel.
- Rør melblandingen i og rør til en glat og jævn dej.
- Hæld blandingen over æblerne og drys sukkeret over.
- Bag kagen midt i ovnen ved 225° i 15 min., sænk varmen til 175° og bag yderligere i 20 min.
- Server kagen lun med flødeskum eller cremefraiche til.

Dessert & Kage