(6 pers.)
30 min.
3 store æggehvider
175 g sukker
1 tsk. majsstivelse
½ tsk. lys eddike
175 g sukker
2 spsk. Cointreaux
Evt. orangeolie
3 store appelsiner
3 dl piskefløde
Pisk æggehviderne næsten stive. Tilsæt sukker af 2-3 omgange og pisk sejt. Pisk også majsstivelse og eddike i. Afsæt 6-8 store marengs (bløde og madrasagtige) på smurt bagepapir og bag ved 140° i 45 min. Lad dem afkøle helt. Lav orangekaramellen. Kom de 175 sukker med 4 spsk. vand i en gryde og lad det koge, til sukkeret er helt opløst. Lad være med at røre og hold så øje med sukkeret. Det skal blive svagt ravfarvet, og så tages det af varmen straks og sættes i isbad, så varmen standes. Hæld 5 spsk. vand og likør i - pas på, det kan sprøjte. Varm forsigtigt igen, så det bliver jævnt. Smag evt. til med orangeolie. Skær appelsinen i fileter og pisk fløden til skum. Anret skum og appelsiner på marengs og dryp med sovsen.
Bageopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Prøv også...
Æblepie med tranebær
Appelsin safran-kage
Bagte æbler med chokolademarengs