Opskrifter

Panna cotta på cremefine med marinerede bær

Onsdag, 18. januar 2012Opdateret 2. majaf Milda Cremefine
Her får du altså en dejlig dessert med masser af bær! Den italienske panna cotta er normalt lavet på fløde, men her får du en version, der er mere kalorievenlig.
30 min
4 personer
Panna cotta
5 dl Cremefine til Madlavning 7%
75 g sukker
½ stang vanilje
3 blade husblas
1 dl koncentreret hyldeblomstsaft
1 dl vand
250 g bær, fx jordbær, blåbær, ribs, hindbær eller brombær
½ stang vanilje
50 g sukker

Fremgangsmåde

OBS: Panna cottaen skal stå på køl i mindst 2 timer, inden den kan serveres.

  1. Læg husblas i blød i koldt vand i 3-4 min. Tag den op og pres vandet fra.
  2. Varm langsomt Cremefine, sukker og vanille op til kogepunktet under omrøring.
  3. Smelt den udblødte husblas i den varme masse.
  4. Si blandingen igennem et finmasket sigte og fordel cremen i fire glas.
  5. Sæt glassene i køleskabet mindst 2 timer inden servering.
  6. Bring hyldeblomstsaft, vand, vanilje og sukker i kog og lad det koge ind, til konsistensen er som sirup.
  7. Hæld den varme lage over bærrene og stil det på køl.
  8. Kom bærrene på toppen af panna cottaen og server.

(1350 kJ/320 kcal per portion)