Opskrifter

Rugbrød og choko-rugboller

Lørdag, 5. oktober 2019Af Kristina Marckmann, Julie Hey og Camilla Zarah Lawes. Foto: Carina Krüger, Betina Hastoft og ColumbusFoto: Carina Krüger, Betina Hastoft og Columbus
Der er ikke noget, der er så lækkert som at sætte tænderne i et stykke nybagt rudbrød eller en nybagt choko-rugbolle. Få en nem opskrift på rugbrød og choko-rugboller her.

Ingredienser til rugbrød og choko-rugboller:

(6 pers.)

  • 1 pakke rugbrødsblanding
  • Gær
  • Vand
  • ½ dl sesamfrø
  • 30 g hvide
  • chokolade-knapper

Prøv også: Nemt rugbrød

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen, og rør rugbrødsblandingen med gær og vand efter anvisningen på pakken.

Kom 2⁄3 af dejen i en smurt rugbrødsform på 1,75 l, glat dejen med en våd dejskraber, og drys evt. med sesamfrø.

Vend den sidste 1⁄3 af dejen med chokoladeknapper, og sæt 10-12 små boller på en bageplade med bagepapir.

Bag rugbrødet i ovnen, igen efter anvisning på pakken. Bag bollerne med i ca. 15 min.

Tag brødet ud af formen, og lad det hvile på en bagerist. Skær først rugbrødet, når det er helt afkølet.

Nyd de lune choko-rugboller med smør.

Prøv også: Louises minisnackbrød