Opskrifter

Rugbrødslagkage med hindbærflødeskum og mørk chokolade

Onsdag, 18. februar 2015Opdateret I gåraf Anne Skovgaard-Petersen, foto: Carina Krüger
Lagkage med rugbrøds- og nøddebunde fyldt med hindbærflødeskum og pyntet med mørk chokolade. Velbekomme!
30 min
8 personer
Lagkagebunde
125 g rugbrød
75 g hasselnødder
3 æg
175 g sukker
2 spsk. kakao
1 spsk. mel
1 spsk. kartoffelmel
1 tsk. bagepulver
Lagkagefyld
200 g frosne optøede hindbær
Sukker
½ l piskefløde
100 g chokolade

Fremgangsmåde

  1. Lagkagebunde Riv brødet eller hak det fint i en foodprocessor eller blender.
  2. Hak nødderne.
  3. Pisk æggeblommer og sukker lyst og rør rugbrødet i.
  4. Bland kakao, mel, kartoffelmel og bagepulver og sigt det i æggene. Rør nødderne i.
  5. Pisk hviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen. Fordel dejen i 2 smurte lagkageforme.
  6. Bag bundene på nederste rille ca. 20 min. ved 200° og lad dem afkøle på bagerist.
  7. Riv eller hak chokoladen.
  8. Hindbærflødeskum Rør hindbærrene med lidt sukker efter smag.
  9. Pisk fløden stiv.
  10. Læg bundene sammen med hindbær, halvdelen af chokoladen og halvdelen af flødeskummet.
  11. Læg resten af flødeskummet over kagen. Drys med resten af chokoladen og pynt evt. med nogle hindbær.

Tip

Frosne hindbær optøs i en gryde ved jævn varme, til de begynder at safte. Hæld bærrene i en sigte, og stænk bundene med væden. Køl bærrene af, inden de vendes i flødeskummet.