Opskrifter
Rugbrødslagkage med hindbærflødeskum og mørk chokolade
Onsdag, 18. februar 2015Opdateret I gåraf Anne Skovgaard-Petersen, foto: Carina Krüger
Lagkage med rugbrøds- og nøddebunde fyldt med hindbærflødeskum og pyntet med mørk chokolade. Velbekomme!

30 min
8 personer
Lagkagebunde
125 g rugbrød
75 g hasselnødder
3 æg
175 g sukker
2 spsk. kakao
1 spsk. mel
1 spsk. kartoffelmel
1 tsk. bagepulver
Lagkagefyld
200 g frosne optøede hindbær
Sukker
½ l piskefløde
100 g chokolade
Fremgangsmåde
- Lagkagebunde Riv brødet eller hak det fint i en foodprocessor eller blender.
- Hak nødderne.
- Pisk æggeblommer og sukker lyst og rør rugbrødet i.
- Bland kakao, mel, kartoffelmel og bagepulver og sigt det i æggene. Rør nødderne i.
- Pisk hviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen. Fordel dejen i 2 smurte lagkageforme.
- Bag bundene på nederste rille ca. 20 min. ved 200° og lad dem afkøle på bagerist.
- Riv eller hak chokoladen.
- Hindbærflødeskum Rør hindbærrene med lidt sukker efter smag.
- Pisk fløden stiv.
- Læg bundene sammen med hindbær, halvdelen af chokoladen og halvdelen af flødeskummet.
- Læg resten af flødeskummet over kagen. Drys med resten af chokoladen og pynt evt. med nogle hindbær.
Tip
Frosne hindbær optøs i en gryde ved jævn varme, til de begynder at safte. Hæld bærrene i en sigte, og stænk bundene med væden. Køl bærrene af, inden de vendes i flødeskummet.

Dessert & Kage
Sønderjysk rugbrødslagkage med hindbærmarmelade og flødeskum

Dessert & Kage
Lagkage med browniebunde og saltkaramel