Opskrifter

Snickers-kage

Fredag, 10. marts 2023Af Mai Knauer. Foto: Columbus Leth.
Karamel kan trylles frem på mange forskellige måder, men resultatet bliver altid sødt og lækkert. Tag forklædet på, og lad karamellen forgylde din kage.
2 t og 30 min
6 personer
Kiksebund:
100 g saltede peanuts
100 g Bastogne-kiks
30 g smør
En form på ca. 35 x 10 cm
Karamel:
300 g bløde karameller
1 dl piskefløde
1 knsp. salt
50 g saltede peanuts
Chokoladetop:
200 g mælkechokolade
1 dl piskefløde
Pynt:
25 g saltede peanuts
1 tsk. flagesalt

Fremgangsmåde:

Kiksebund:

Blend peanuts til fint mel i en blender. Hæld peanut-melet i en skål. Blend Bastogne-kiksene til krummer, og bland dem med peanut-melet.

Smelt smørret i en gryde, og vend det sammen med kiks og peanuts.

Fordel massen i en firkantet form, og sæt den i køleskabet.

Karamel:

Varm forsigtigt karameller og fløde op i en gryde, indtil karamellerne er smeltet, og massen er ensartet. Tilsæt salt.

Fordel karamelmassen på den kolde kiksebund, og drys peanuts på.

Sæt tærten på køl igen.

Chokoladetop:

Hak chokoladen groft, og læg den i en skål.

Bring langsomt fløden i kog, og hæld den over chokoladen.

Rør i chokolademassen, til den får en ensartet overflade, og chokoladen er smeltet.

Fordel chokolademassen over karamellen på kagen.

Sæt kagen i køleskabet i mindst 2 timer.

Pynt: Drys saltede peanuts og flagesalt over Snickers-kagen lige inden servering.