Sprøde advents-vafler med rå-rørte blåbær
Disse skønne og sprøde vafler med rå-rørte blåbær er perfekte til adventshyggen. Opskriften giver ca. 15-20 vafler.
Af
af Anne Skovgaard-Petersen

25 min
20 stk
Sprøde vafler
2¼ dl koldt vand
150 g mel
1 spsk. sukker
¼ l piskefløde
20 g smeltet smør
Rå-rørte blåbær
300 g frosne blåbær
1-2 spsk. rørsukker
Saft af 1 appelsin
Fremgangsmåde
- Pisk vand, mel og smør sammen.
- Pisk fløden næsten stiv og vend den i sammen med smør.
- Varm vaffeljernet godt op og kom en lille klat smør på til det første hold vafler.
- Hæld dej i vaffeljernet, ikke alt for meget, for den flyder fint ud, når jernet lukkes.
- Bag vaflerne gyldenbrune.
- Rå-rørte blåbær Tø bærrene op og rør dem med sukker og appelsin. Lad dem trække et par timer.
- Spis de varme vafler sammen med blåbærrene eller sukker og syltetøj.

Dessert & Kage
Marengs med is, blåbær og sirup

Hjemmebag