Sprøde advents-vafler med rå-rørte blåbær

Disse skønne og sprøde vafler med rå-rørte blåbær er perfekte til adventshyggen. Opskriften giver ca. 15-20 vafler.
Af
af Anne Skovgaard-Petersen
Sprøde advents-vafler med rå-rørte blåbær
25 min
20 stk
Sprøde vafler
2¼ dl koldt vand
150 g mel
1 spsk. sukker
¼ l piskefløde
20 g smeltet smør
Rå-rørte blåbær
300 g frosne blåbær
1-2 spsk. rørsukker
Saft af 1 appelsin

Fremgangsmåde

  1. Pisk vand, mel og smør sammen.
  2. Pisk fløden næsten stiv og vend den i sammen med smør.
  3. Varm vaffeljernet godt op og kom en lille klat smør på til det første hold vafler.
  4. Hæld dej i vaffeljernet, ikke alt for meget, for den flyder fint ud, når jernet lukkes.
  5. Bag vaflerne gyldenbrune.
  6. Rå-rørte blåbær Tø bærrene op og rør dem med sukker og appelsin. Lad dem trække et par timer.
  7. Spis de varme vafler sammen med blåbærrene eller sukker og syltetøj.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.