Svenske peberkager (pepparkakor)
"Når en peberkagebager
bager peberbagekager
tar han først en mægtig gryde
og et kilo smør omtrent" (fra Dyrene i hakkebakkeskoven).
Du kan roligt følge Familie Journals opskrift på peberkager. Hold dig blot til de angivne mål, så får du omtrent 100 lækre småkager. Velbekomme!
Opskrift på peberkager - pepparkakor (100 stk.)
¾ dl sirup
125 sukker
100 g smør
¾ dl piskefløde
½-1 spsk. stødt ingefær
1 spsk. stødt kanel
1½ tsk. natron
1 tsk. stødt nellike
1 tsk. stødt kardemomme
320 g hvedemel
Sådan laver du pebekager - pepparkakor
Kom sirup, sukker og smør i en gryde og smelt det sammen. Kom fløde og krydderier i og bland til sidst natron og mel i dejen. Sæt dejen køligt til næste dag. Rul dejen ud på let melet bord og stik figurer ud, der bages midt i ovnen ved 200° i ca. 5-8 min.
Peberkager med pynt
Gør dine peberkager ekstra flotte med fin pynt. Lav f.eks. en skål glasur, så du kan lave et fint mønster på dine kager. Glasuren kan laves på den klassiske måde med flormelis og vand, men det bliver nemmere at håndtere glasuren, hvis du bruger flormelis og æggehvide (pasteuriseret). Prøv med ½ bager pasteuriseret æggehvide og 150 g flormelis. Gør kagerne ekstra festlige ved at tilføje glasuren lidt farve. Hæld glasuren i en sprøjtepose, så du kan lave fine mønstre.
Pynt op med peberkager
Du kan også bruge dine peberkager som julepynt til dit juletræ eller som udsmykning i dine vinduer. Sørg blot for at lave et lille hul til en snor, mens kagen stadig er nybagt og blød.
Find flere opskrifter her...