Svensk gløgg

Skøn, krydret gløgg med rødvin og brændevin
Af
af Redaktion

(6 pers.)

1 flaske rødvin
1 kanelstang
1 lille stykke frisk ingefær
1 stykke pomeransskal
5 nelliker
2 kapsler hel kardemomme
400 g hugget sukket (sukkerknalder)
½ flaske vodka eller brændevin uden smag

Varm rødvin med krydderier. Læg sukkerstykkerne på en rist over gryden. Lun spritten op og antænd den (hav altid et låg parat og husk at slukke for emhætten). Hæld den over sukkeret, der så smelter ned i gløggen. Smag til og server lun.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen




Find flere opskrifter her...


Svenske pepparka-
kor


Lussekatte (eller
luciaboller)


Eggnog










FESTLIGE KAGER OG DESSERTER

Med Decomax kan du sprøjte lagkager op, lave macaroons og dekorere cupcakes uden brug af sprøjtepose. Køb pennen i shoppen for 199 kr. (link fjernet)

Find masser af hjemmebag og julekonfekt her...

Gå ikke glip af årets julekalender - præmier for over 75.000 kr.










Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.