50 g gær
4 dl lun mælk
1 æg
1 dl sukker
2 tsk. salt
100 g smeltet smør
½-1 g safran (afhængig af styrken)
Ca. 800 g stærkt bagehvedemel
Æg og rosiner
Opløs gæren i mælken. Tilsæt æg, sukker, salt, smør og safran. Kom halvdelen af hvedemelet i og rør grundigt. Forsæt med melet, til dejen er smidig. Ælt i mindst 10 min. Lad hæve tildækket til dobbelt størrelse. Slå ned og form til S'er - eller andre figurer. Lad dem efterhæve i 1 time. Bages ved 210° i 12-15 min. Spises lune eller nybagte. Hvis du ikke skal spise dem straks, skal de fryses, da her er tale om en fed gærdej, som hurtigt bliver smuldret, hvis den opbevares ved stue- eller køletemperatur.
Bageopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Svenske pepparka-
kor
Svensk gløgg
FESTLIGE KAGER OG DESSERTER
Med Decomax kan du sprøjte lagkager op, lave macaroons og dekorere cupcakes uden brug af sprøjtepose. Køb pennen i shoppen for 199 kr. (link fjernet)
Find masser af hjemmebag og julekonfekt her...
Få tjek på al julemaden her...
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)