Valentinshjerter
Ingredienser til valentinshjerter
(14 stk.)
150 g hvedemel
2 spsk. kartoffelmel
40 g flormelis
20 g perlesukker
125 g koldt smør
1 spsk. fløde
½ dl hindbærmarmelade
90 g flormelis
1 spsk. citronsaft
½ tsk. rød frugtfarve
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her
Fremgangsmåde
Bland hvedemel, kartoffelmel, flormelis og perlesukker og hak smørret heri. Tilsæt fløde og saml dejen. Rul dejen ud i 2 mm's tykkelse på et meldrysset bord og stik dejen ud med en 5 cm hjerteformet udstikker. Stik midten ud med en mindre hjerteformet udstikker på halvdelen af hjerterne. Læg de intakte hjerter på en plade med bagepapir og pensl med æg. Læg et hjerte med hul på hver af de hele hjerter, fyld hullerne med marmelade og bag kagerne ved 180° varmluft i 15 min. Lad dem afkøle på en bagerist. Rør flormelis, citronsaft og farve sammen til en glat glasur og dekorér hjerterne.
Bageopskrift: Kristina Marckmann
Find flere opskrifter her...
Kærlighedskager
Kolde kokoskys