Vaniljefristelser
(Ca. 40 stk.)
50 g gær
4 dl mælk
200 g blødt smør
1 dl sukker
1 nip salt
1 æg
½ tsk. bagepulver
Ca. 850-900 g hvedemel
Fyld
4 dl vaniljecreme
Pynt
Smør
Sukker
Smelt smørret og lad det køle af. Rør gæren ud i mælken. Tilsæt smør, sukker, salt og bagepulver. Ælt melet i lidt ad gangen til en glat og smidig dej. Lad den hæve tildækket 40 min. Arbejd dejen godt igennem og rul den ud til en firkant på ca. 35 x 70 cm eller i to mindre. Smør cremen på den ene halvdel af dejen og læg den anden halvdel over. Tryk godt sammen i kanten, så cremen ikke flyder ud. Skær ud i ca. 40 stk., sæt dem på en papirbeklædt bageplade og lad dem hæve ca. 30 min. Bag dem ved 250° i ca. 6-7 min.
Pensl bollerne med smeltet smør og drys sukker over.
Tip: Vent med sukkerdrysset, hvis du vil fryse bollerne.
Bageopskrift: Aase Dotterud
Find flere opskrifter her...
Kanelboller
Choko-boller
Mormors smørbol-
ler
Kaffehorn
Kryddersnegle med
æble og kanel
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)