Opskrifter

Vaniljeparfait med æbler i sweet chilisauce

Fredag, 13. januar 2012Opdateret 11 timer sidenaf Kristina Marckmann
Tør du prøve en dessert med chili? Denne søde vaniljeparfait får et dejligt modspil fra æblerne, der er sauteret i sød chilisuace. Velbekomme!
4 t
4 personer
Vaniljeparfait
2 pasteuriserede æggeblommer
2 spsk. flormelis
1 vaniljestang
2½ dl piskefløde
Æbler i chilisauce
1 spsk. smør
2 faste æbler (f.eks. ingridmarie)
1 dl sweet chilisauce (f.eks. Blue Dragon)
½ dl hakket citronvebena (el. citronmelisse)

Fremgangsmåde

OBS: Parfaiten skal stå på køl i mindst 4 timer, inden den kan serveres.

  1. Pisk æggeblommerne luftige med flormelis og kornene fra vaniljestangen.
  2. Pisk fløden til skum og vend den i æggesnapsen, kom blandingen i en fryseegnet beholder og stil den i fryseren i mindst 4 timer.
  3. Fjern kernehuset og skær æblerne i tynde både.
  4. Sauter æblerne i smørret ved høj varme i 1 min., tilsæt chilisaucen og giv det yderligere et par min.
  5. Tag panden af varmen og vend citronvebenaen i.
  6. Servér parfaiten som kugler med æblerne over.