Vaniljeparfait med æbler i sweet chilisauce

Tør du prøve en dessert med chili? Denne søde vaniljeparfait får et dejligt modspil fra æblerne, der er sauteret i sød chilisuace. Velbekomme!
Af
af Kristina Marckmann
Vaniljeparfait med æbler i sweet chilisauce
4 t
4 personer
Vaniljeparfait
2 pasteuriserede æggeblommer
2 spsk. flormelis
1 vaniljestang
2½ dl piskefløde
Æbler i chilisauce
1 spsk. smør
2 faste æbler (f.eks. ingridmarie)
1 dl sweet chilisauce (f.eks. Blue Dragon)
½ dl hakket citronvebena (el. citronmelisse)

Fremgangsmåde

OBS: Parfaiten skal stå på køl i mindst 4 timer, inden den kan serveres.

  1. Pisk æggeblommerne luftige med flormelis og kornene fra vaniljestangen.
  2. Pisk fløden til skum og vend den i æggesnapsen, kom blandingen i en fryseegnet beholder og stil den i fryseren i mindst 4 timer.
  3. Fjern kernehuset og skær æblerne i tynde både.
  4. Sauter æblerne i smørret ved høj varme i 1 min., tilsæt chilisaucen og giv det yderligere et par min.
  5. Tag panden af varmen og vend citronvebenaen i.
  6. Servér parfaiten som kugler med æblerne over.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.