Opskrift på Espresso Martini med hasselnødder og karamel med havsalt
Denne fuldkommen uimodståelige Espresso Martini er lavet på karamelvodka, der giver den en dyb og mere kompleks smag.
Af
Af: Marion Smith

Lækker Espresso Martini - perfekt til en festlig aften.
Foto: Marieke Verdenius
Annonce
25 min
1 personer
Espresso Martini
5 cl karamelvodka
5 cl kaffelikør
1,5 cl hasselnøddelikør
5 cl espresso
Isterninger
Ren kakao
Havsalt
Karamelliserede hasselnødder med havsalt
50 g afskallede hasselnødder
2 cl vand
25 g sukker
1 tsk. Maldon havsalt
Fremgangsmåde:
Karamelliserede hasselnødder med havsalt:
- Beklæd en bageplade med bagepapir. Rist hasselnødderne gyldne ved 180° i 5-6 minutter.
- Kog vand og sukker sammen på en pande ved høj varme.
- Vend hasselnødder og salt i, når sukkeret er helt opløst, og rør godt. Skru ned til middel varme, når vandet er helt fordampet. Nu er karamellen mat, men den bliver klar igen.
- Rør fortsat rundt, så det ikke brænder på.
- Fjern panden fra varmen, når karamellen er blevet klar, og fordel nødderne på bagepladen i ét lag.
- Lad nødderne køle helt af, og hak dem i mindre stykker.
- Opbevar dem i et glas med tætsluttende låg.
Espresso Martini:
- Ryst vodka, likører og espresso i en cocktailshaker sammen med isterninger i mindst 30 sekunder.
- Hæld drinken i et afkølet Martini-glas.
- Drys lidt kakaopulver, hakkede hasselnødder og et nip havsalt på toppen, og servér straks.
Annonce








