(6-8 pers., forret)
2 bdt. grønne asparges
½ l Cultura
1 rød peberfrugt
1 bdt. kørvel
300 g afdryppede rejer
4 blade husblas
Saften af ½ citron
Salt og peber
Ca. 100 g spinat (gerne storbladet)
ASPARGES
- Kogetiden er kort, 4-8 min., hvor de hvide skal koge længst og skal skrælles, mens de grønne kan spises rå.
- De opbevares bedst med afskårne ender og pakket i fugtigt avispapir og så i køleskabets grøntskuffe.
- Husk godt med salt i kogevandet, og at hovederne helst ikke skal koge så længe som resten.
Sådan gør du
Kog asparges i saltet vand i 3 min., efter at bunden er knækket af. Rør Cultura med finthakket peberfrugt, hakket kørvel (gem lidt til pynt) og rejer. Udblød husblas i koldt vand i 5 min. og smelt det over vandbad. Rør det med citron og rør det i den cremede blanding. Smag til med salt og peber. Damp spinat og for en form, foret med plastfilm, med bladene. Fyld 1 cm af cremeblandingen i formen og læg asparges i lag heri. Fortsæt sådan og slut med cremeblanding. Sæt i køleskab natten over. Vendes ud og skæres i skiver, der anrettes på salat med kørvel og citron.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Prøv mere med asparges
Grillede nakkekoteletter med aspargesfrikassé
Kammuslinger med beurre blanc og aspargessalat
Ristede asparges med andebryst
Aspargesruller