(4 pers. tilbehør)
1 blomkål
1 æble
2 stilke blegselleri
½ bdt. purløg
1 dl græskarkerner
Dressing
2 dl tyk yoghurt
(græsk el. tyrkisk)
1 tsk. dijonsennep
1 tsk. flydende honning
¼ fed fintrevet hvidløg
Salt og peber
Tip
Når dressingen er cremet og baseret på syrlige mælkeprodukter, og salatens hovedbestanddel er grov kål, så har salaten godt af at stå og marinere en halv times tid. Det er modsat, når salaten primært har sprøde blade, så vender man først dressingen rundt i sidste sekund. Er der tale om kogte korn eller kartofler i salaten, skal de helst vendes med en olie-eddike-dressing, mens de endnu er helt varme, for så kan stivelsen bedre optage dressingen, og smagen bliver meget rundere.
Del blomkålen i små buketter, der blancheres i 20 sek. i boblende, kogende vand med salt. Skyl straks med koldt vand. Skær æble i små tern og blegselleri i smalle stave. Rør dressingen sammen og vend kål, æble og blegselleri i dressingen. Drys med finthakket purløg og græskarkerner.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Se flere opskrifter her...
Gulerods-speltsalat med brombær
Ærte-majssalat med karrydressing
Melonsalat med bluecheesedressing