Fiskeruller med hollandaise
(4 pers.)
12 rødspættefiléter
2 gulerødder
2 porrer
Lidt persille
30 g smør
Saften af 1 citron
Salt og peber
Hollandaisesovs
3 pasteuriserede æggeblommer
Salt
Saften af ½ citron
2 spsk. vand
200 g smeltet smør
Lidt hvidvin
Tilbehør
800 g kartofler
JEG ELSKER MORMORMAD
Er du også vild med mormormad? Så vær med i Familie Journals mormormad-fællesskab på facebook.
Se mere her
Skræl gulerødderne, snit dem og porrer i meget tynde strimler (julienne) ca. 4 cm lange. Læg dem i filéterne sammen med en kvist persille og rul filéterne sammen om urterne. Læg dem tæt i et ovnfast fad. Dryp citronsaft over, drys med salt og peber og læg et par klatter smør øverst. Lad fiskerulleren stå, mens du laver sovsen. Pisk æggeblommerne seje med citronsaft og lidt salt over vandbad. Smelt smørret og skum vallen fra. Dryp smørret i æggene, mens du pisker, til sovsen tykner - pas på, der ikke kommer for meget fedtstof i på en gang, for så skiller sovsen. Hold hollandaisesovsen lun over vandbadet, men den må ikke overstige 70°. Sæt fiskerullerne i en 210° varm ovn i ca. 12 min.
Server med kogte kartofler.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Kogt laks med flødepeberrod
Rejecocktail
Tarteletter med fiskeboller og rejer
Er du til mormormad? Vælg mellem 35 retter her
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)