Opskrifter

Friturestegt blomkål

Mandag, 11. juli 2016af Helle Brønnum Carlsen, Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Blomkål behøver slet ikke være kedeligt. I denne opskrift frituresteges de små blomkålsbuketter og forvandles til lækre sprøde hapsere. Servér dem med ostecreme og tomatsalsa.
(2 pers.)

Det skal du bruge til friturestegt blomkål:

1 lille blomkål 120 g hvedemel 50 g majsstivelse 2 tsk. bagepulver 1 tsk. karry 1 tsk. salt 3-4 dl danskvand Olie til friturestegning 1 usprøjtet citron 2 spsk. olivenolie 75 g revet parmesan 250 g cherrytomater 2 kviste timian Salt og peber ½ tsk. sukker Italiensk blomkål er en lækker vegetarret med tomat, oregano, laurbærblade og hvidløg. Du kan finde opskriften her.

Sådan laver du friturestegt blomkål

Del blomkålen i buketter. Pisk en dej af mel, majsstivelse, bagepulver, karry, salt og danskvand. Varm olien op og dyp blomkålsbuketterne i dejen og frituresteg dem, til de er gyldne. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir. Rør fintrevet citronskal og -saft med 1 spsk. olivenolie og revet ost. Skyl og hak tomaterne og bland dem med den anden spsk. olivenolie, timianblade, salt og peber og lidt sukker. Anret ostecreme med tomatsalat og de friturestegte blomkålsbuketter. Lad dig inspirere af denne opskrift og prøv at friturestege dine lammefrikadeller
Abonnement på Familie Journal