Gule ris med cashewnødder
(4 pers.)
200 g basmatiris
1 spsk. røde linser
7 dl vand
½ tsk. gurkemeje
1 tsk. salt
Saften af 1 lime
1 spsk. olie
1 tsk. sennepsfrø
2 tørrede chili
5 karryblade (findes hos etniske købmænd)
50 g cashewnødder
Skyl ris og linser og lad dem dryppe godt af. Kom ris og linser i en tykbundet gryde sammen med vand, gurkemeje og salt. Kog blandingen ved svag varme i 10 min., vend limesaften i de varme ris og læg låg på. Rist sennepsfrøene i olien ved god varme, til de "popper". Tilsæt chili, karryblade og cashewnødder og rist, til nødderne er gyldne. Vend nøddeblandingen i risene og server.
Madopskrift: Kistina Marckmann
Prøv mere spændende tilbehør...
Spidskåls-æblesalat
Rissalat med rosenkål, bacon og nødder
Louises favoritsalat