Hjemmelavet krydderurteost
1 l kærnemælk.
2½ dl piskefløde
1 spsk. citronsaft
2 fed hvidløg
½ bdt. purløg
½ tsk. salt
1 knsp. friskkværnet peber
Bland fløde og kærnemælk i en gryde og varm langsomt op over svag varme uden omrøring. Lad blandingen blive lunken og tag den af varmen. Tilsæt citronsaften og lad blandingen stå i 15 min. Sigt blandingen gennem et klæde og lad den dryppe af på køl natten over. Kom ostemassen i en skål og hæld vallen fra (brug den evt. til brødbagning, det giver brødet en god smag). Pres hvidløget, hak purløgene og rør dem i ostemassen sammen med salt og peber.
Madopskrift: Kristina Marckmann
Find flere opskrifter her...
Ovnbagt laksefilet med rygeostcreme
Rosmarinsalt
Rugbrød
Læs om krydderurter her...