Opskrifter

Højtbelagt smørrebrød - alle de gode klassikere

Torsdag, 14. juni 2012af Redaktion/Foto: Jette M. VesteragerRedaktion/Foto: Jette M. Vesterager
- når der skal gøres lidt mere ud af frokosten - server højtbelagt smørrebrød

Hvis man bare venter længe nok, så bliver det moderne igen.

Det er bestemt tilfældet for det danske smørrebrød, der i den grad har fået revanche de sidste år. På de smarte steder i København blomstrer smørrebrødsrestauranterne, og her koster en kartoffelmad det hvide ud af øjnene.

Et stykke højtbelagt smørrebrød kan næsten betegnes som en dansk nationalret og blev for alvor gjort verdenskendt af restauratør Oskar Davidsen, som åbnede smørrebrødsforretningen i Store Kongensgade i København. I dag er butikken varetaget af 5. generation, Oscar Davidsen, hvis berømte mor, Ida Davidsen, fortsat opfinder og brillerer med det højtbelagte smørrebrød.

Højtbelagt smørrebrød til frokost

Smørrebrød kan få de fleste tænder til at løbe i vand og er et sikkert hit, når der skal gøres lidt mere ud af frokosten. Så mon ikke vi samles om smørrebrødet i disse år, både dem som lige har opdaget det og dem, som har spist det i mange år. Og det er vel egentlig heller ikke så skidt!

Se også: Højtbelagt smørrebrød fra Bornholm - Sol over Gudhjem

Find dit favorit smørrebrød i galleriet

Smørrebrød

Se også...
Er du til mormormad? Vælg mellem 35 klasikkere her
23 fristende og flotte konditorkager, som vi kender dem fra bageren

JEG ELSKER MORMORMAD

Er du også vild med mormormad? Så vær med i Familie Journals mormormad-fællesskab på Facebook.
Se mere her