Indbagt brie med syltede valnødderog æblesalat
(2 pers.)
150 g let umoden brie uden alt for meget skorpe
100 g færdig mørdej rullet ud til 2 mm tykkelse
50 g valnødder
Sukkerlage af 30 g sukker,
½ dl vand, ½ appelsinskal i stykker, ¼ vaniljestang,
1 stort, syrligt æble
½ dl hakket, bredbladet persille
Salt og peber
Evt. granatæblekerner
Lidt æbleeddike
Del osten i to eller lav kun én stor pakke til deling. Pak i dejen og luk godt. Kog sukkerlagen sammen og læg valnødderne heri.
Bag osten ved 200° i 20 min., til dejen er gylden og sprød og osten smeltet indeni.
Skær æblet i meget tynde både og vend med persille og granatæbler. Smag til med lidt æbleeddike.
Server nødder og salat til den lune, flydende brie.
En tør, men fyldig sherry eller en svagt sødlig riesling ville være god hertil.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Mere med ost...
Luksusfriskegratin med små cherrytomater i salat
Lune ostebrød
Ostefarserede kyllingeoverlår med myntekål